Nuffnang Ads

Wednesday, 28 December 2011

Testimonial~Cara Iffa Menangani Masalah Ekzema Faheem

بسم الله الرحمن الرحيم


 
Anak anda ekzema?Dah pakai macam-macam cream tapi masih juga sama?

Apakah Itu Ekzema
Biasanya bayi yang ekzema, mempunyai dermatitis (kemerahan, kupingan dan bengkak) pada muka, tangan dan kaki dan badan. Pelipat kelopak mata, leher, siku, lutut atau pergelangan kaki mungkin terjejas dengan lebih teruk. Keadaan ini menyebabkan rasa sangat gatal.

Credit
Pelbagai alternatif rawatan yang ada tetapi rata-rata mengatakan ianya bertindak sementara dan mempunyai kesan sampingan yang memudaratkan. Jadi, saya di sini ingin berkongsi pengalaman saya merawat masalah eczema yang dihidap oleh Faheem sejak lahir lagi.


Sejak dilahirkan lagi, Faheem telah mengambil steroid (dalam bentuk cecair) kerana dari dalam rahim Faheem telah mendapat bekalan steroid dari saya(Steroid tidak boleh dihentikan pengambilan serta merta). Akibatnya, timbullah ruam-ruam kecil, merah dan gatal-gatal pada pipi dan leher Faheem. Keadaan bertambah teruk apabila saya diserang SLE yang aktif pada minggu kedua berpantang mengakibatkan dosage steroid di tambah dan eczema Faheem mengganas. Ruam Eczema semakin banyak, dan jelas kelihatan dan akibat di garu ia menanah.



Pelbagai rawatan dah saya cuba. Pergi berjumpa pakar kanak-kanak, pakar sakit kulit… tapi kesannya hanya sementara. Bila disapu cream ia berkurang apabila tidak ia kembali. Hampir setahun saya mencuba akhirnya saya melihat perubahan setelah saya mengambil breastfeeding Set Shaklee ( Set Basic, OsteMatrix dan Energizing Soy Protein(ESP)) atau lebih popular dengan nama Set 3M dan bagi luaran saya mandikan Faheem dengan Basic H2 Shaklee. 
 

Anda boleh lihat selepas 5 bulan, kulit Faheem menjadi sangat halus dan tiada lagi parut atau kesan eczemanya. Senang hati saya. Selepas berhenti menyusu, saya berikan Faheem 3 perkara WAJIB bagi memastikan sistem pertahanan tubuh Faheem di paras optimum bagi melindungi Faheem dari masalah kulit dan masalah kesihatan yang lain. Apakah 3 item WAJIB itu??

 

Sudah semestinya: 
  • Shaklee Meal Shakes perisa Vanilla yang sangat lazat!  
  • Basic H2, Magic Liquid yang sangat marvellous dan  
  • Herbal Blend, super-moist cream yang mengikat kelembapan kulit dan diperkaya dengan sari tumbuhan yang sangat bagus untuk kulit.

Tuesday, 27 December 2011

Let Go Lenovo G450

erm......kami nk let go Lenovo G450.....baru jek beli tahun lepas. ms tu beli sebab en asben kena gi Japan n laptop company dia x dpt lg.hoohoh.
sekarang ni nk let go sbb langsung x guna. seminggu sekali pn jarang bukak. sungguh membazir.hohoh
kotak dia pn ensem jek lg. beg lgsg x pernah guna. laptop ni pn msh macam baru.
sbb en asben forbiden aqil dr menggunakan nye.hehehehhe

Spec PC ni mcm bwh ni

  • Intel Core 2 Duo Processor T6600  
  • 2.2Ghz, 800Mhz FB, 2MB L2 Cache  
  • 2GB DDR2 SDRAM  
  • 320GB ATA HDD (5400 rpm)  
  • DVD Super MultiBurner 
  • Intel Graphics Media Accelerator X4500  
  • 14.1" WXGA LED 
  • 6-cell Li-ion Battery 
  • WiFi/Bluetooth/Camera
  • 1 VGA Port, 3 USB Port, 1 HDMI Port, 1 RJ45 LAN Port

antara reason lain sebab nk jual....myself & en asben dah ada laptop company.
Beside en asben bru jek beli ipad2 ni lepas terpengaruh nngk Aqil sibuk dok main ipad display kt kedai tu.hehe. yg bestnya..ako join sekaki la untuk surfing since en asben bukan ada fb ke..suka nk online2 selalu ni.hehehe


  
 anyone intrested..let me know k :-)


Thursday, 22 December 2011

Aqil Assessment Day @ Strawberry Wonderland

10-December lepas, Starwberry Wonderland buat assesement day for all new student.
Seawal kul 9 pagi kami dah sampai. Actually hari tu lebih pada bayo yuran, amik bju, buku & test student nye level IQ. Pastu sempat bawak aqil ronda2 semua classroom yg ada. tapi boleh plak lupa nk amik gambo..adoii hai! the best part, assessment tu Aqil dpt full mark. tp papa lupa nk snap gambo result assesment tu.hehe. for starting ok la kn. hopefully this is the best starting point for Aqil.






LOW HB KETIKA HAMIL...BOLEH MEMBAWA MAUT

بسم الله الرحمن الرحيم




credit to MommaMia

Kurang darah ialah keadaan di mana kepekatan darah merah adalah kurang daripada biasa. Dalam istilah perubatan, seorang yang mengidap kurang darah mempunyai kepekatan darah merah kurang dari 9 gm peratus hemoglobin


Punca kurang darah:
Ada beberapa sebab yang boleh menyebabkan berlakunya keadaan itu. Antaranya ialah :-

  • Kurang memakan makanan mengandungi zat besi  
  • Ibu yang kerap bersalin  
  • Jangkitan cacing  
  • Pendarahan dari faraj atau buasir  
  • Lain-lain penyakit seperti jangkitan saluran kencing, penyakit limpa, demam malaria dan penyakit barah.
Bagaimana mengetahui anda menghidap kurang darah?
Tanda - tanda yang biasa dirasa/dialami ialah:

  • Kelihatan pucat  
  • Sentiasa rasa letih lesu  
  • Rasa mahu pitam bila bangun  
  • Sentiasa rasa pening  
  • Bengkak kaki dan muka  
  • Kebas kaki dan tangan  
  • Rasa mengah dan hati berdebardebar  
Bagaimana kurang darah boleh dikesan?

Keadaan ini dapat dikesan awal jika datang klinik untuk pemeriksaan sebaik sahaja mengetahui yang diri anda mengandung. Semasa pemeriksaan, jururawat akan mengambil sedikit darah untuk ujian. Jika keputusan ujian ini menunjukkan kepekatan darah merah anda kurang dari 9 gm peratus , anda dianggap mengalami kurang darah. Kesan bila dipandang remeh:
Anda mungkin mengalami keguguran 
  • Melahirkan anak tidak cukup bulan  
  • Anak mati dalam perut  
  • Melahirkan anak yang tidak cukup berat badan  
  • Anda mudah mendapat jangkitan penyakit  
  • Keluaran susu badan akan berkurangan  
  • Mudah mendapat penyakit lemah jantung  
  • Mudah mengalami tumpah darah selepas bersalin  
  • Kesemua akibat-akibat tersebut mengancam kesihatan dan kesejahteraan ibu serta kandungan dan boleh membawa MAUT

Cara Atasi:

  • Menjaga kebersihan diri 
  • Makan makanan yang berzat setiap hari seperti sayur-sayuran hijau, biji-bijian, telur, ikan basah, daging hati, kerang dan tauhu  
  • Rehat dengan cukup  
  • Dapatkan rawatan awal dari klinik yang terdekat apabila mengalami tanda-tanda kurang darah.  
  • Makan ubat yang diberi sebagaimana yang dinasihatkan
________________________________________________

Dari segi makanan tambahan, Shaklee mengesyorkan pengambilan Vitalea utk mengatasi Hb rendah... berikut testimoni yang mengamalkan Vitalea..



Shaklee BERBEZA sebab...


  • Vitalea mempunyai patented Sistem Penyerapan Bioaktif utk memastikan peningkatan penyerapan asid folid kritikal.  
  • memberi 28 Jenis Vitamin yang penting dalam satu rumusan yg seimbang.  
  • menguatkan fungsi otak  
  • membantu proses metabolisme dgn vitamin2 B yg lebih seimbang  
  • ambillah bersama Vitamin C bagi meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh.


Wednesday, 21 December 2011

malas......malas & malas

sesungguhnye perasaan malas giler menguasai diri la lately ni

apa yg ako malas kn....
~ malas nk update blog
~ malas nk makan
~ malas nk wt kerja
~ malas nk masak
~ sume serba malas

aduh...bile la perasaan malas ni nk ilang.huhuhuhuhu
cepat la kuar jauh2.....
dgn keadaan diri yg asyik kurang sihat jek ni....
cpt la pergi jauh2 evening sickness..huhuhuhu
sesungguhnya ako malas nk mkn n muntah ari2...huhuu

Sunday, 27 November 2011

Testimoni~Bengkak Gusi dan Sakit Gigi Beransur Pulih Tanpa Pain Killer

بسم الله الرحمن الرحيم



Sakit gigi?Huhuhu...saya paling tak suka...Semua benda jadi tak kena bila sakit gigi atau bengkak gusi ni...Nak cabut?Takut...So terpaksa la tahan sakit tu...Paling-paling makan lah pain killer...Which is not good bila di amalkan selalu..



Baru-baru ni saya terbaca kisah Kak Nadia yang mengubati sakit giginya tanpa menggunakan pain killer! Teruja! Jum baca..

Credit


Salam sayang semua...baru2 ini, sebaik sahaja ummi bangkit dr tidur, ummi merasa gigi geraham ummi sakit berdenyut2...terdetik di hati ummi " Eh..ni gigi ke yang sakit atau gusi???"...So, petua orang tua-tua ummi turuti, iaitu berkumur2 dengan garam...puas ummi berkumur2 berkali2...selang beberapa minit memang terasa kebas tetapi sakit tersebut akan berbalik semula...tidak cukup dengan itu, ummi ambil pula minyak cap kaki tiga yang berangin tu, dan tuang ke atas kapas dan ummi gigit kapas tersebut dengan harapan akan mengurangkan sakit yang ummi deritai...

Malangnya, sehingga tengahari, ummi mendapati bukan sahaja sakit tersebut semakin berdenyut2 malahan ummi dapat rasakan gusi ummi menjadi bengkak dan ummi sukar utk membuka mulut apatah lg menguyah makanan...berdetik di hati ummi "Ya Allah, inilah agaknya seksa kalau sakit gigi atau gusi...memang terasa mcm nak melempang orang!!!"...



So, ummi bangkit dr pembaringan (kebetulan anak2 berada di rumah tok nya)...dan pergi ke singki untuk berkumur2 sekali lagi dengan air suam bercampur garam...tiba2 ummi terpandang Basic H yang kebetulan ummi letakkan sebotol di dapur...Terdetik sekali lagi di hati ummi..."Agak2 kalau aku kumur2 dgn Basic H ni berkesan ke tak ye"...Dan tanpa berlengah ummi campur beberapa titik Basic H ke dalam air dan ummi kumur2 berulang2 kali...



Tiba2 ummi teringat sekilas fakta yang ummi baca mengenai Vitamin E yang mana antara lain fungsi vitamin E adalah mengecutkan pertumbuhan abnormal dan melancarkan saraf...so, secara tidak langsung mungkin bengkak gusi yang ummi alami ini akan susut...so, tanpa berlengah ummi telan sebiji vitamin E dan juga ostematrix @ kalsium magnesium 4 biji...Maklumlah, kalsium adalah sgt penting dalam pembentukan darah, saraf dan tulang yang mana secara langsung antara faktor penyebab sering sakit gigi atau gusi adalah kerana kekurangan kalsium dalam tubuh...


Secara jelasnya, inilah yang ummi cuba lakukan bagi mengurangkan sakit gigi @ gusi yang ummi deritai :-


1) Berkumur2 dengan beberapa titis Basic H yang di campur dgn air


2) Makan Vitamin E sekurang2nya sebiji sehari


3) Makan ostematrix @ kalsium magnesium 4 biji sehari

4) Rehat secukupnya


Dan, sykurlah, berkat usaha tersebut, menjelang petang, gusi yang bengkak beransur2 mengempis dan sakit gigi yang berdenyut2 tadi beransur2 hilang...Terima kasih ya allah atas bantuan Mu...so, sekarang ummi akan pastikan jika perkara yang sama berulang...inilah ubat yang paling mujarab akan ummi amalkan..dan yang pastinya, ummi dapat mengelakkan pergantungan kepada ubat tahan sakit yang adakalanya memberikan effect yang kurang baik utk tubuh badan...

Saturday, 26 November 2011

Letih?? Jum Atasinya.....

بسم الله الرحمن الرحيم



Anda mahupun pasangan anda sering keletihan? Sering sakit belakang, susah tidur malah sukar bangun tidur? Keletihan yang melampau secara berterusan begini akan menjejaskan keintiman suami isteri. Tidakkah anda mahu mendapatkan pemakanan tambahan yang membantu anda atasi masalah ini?




Ramai isteri yang bertanya apakah supplement yang sesuai untuk suami yang sering keletihan malah selalu mengadu sakit belakang....jom dapatkan dua vitamin ini untuk anda dan pasangan.

Jangan lupa dapatkan nasihat dan cara pengambilan dari pengedar apabila telah membuat pesanan.


Credit 

Set ini bukan sahaja sesuai diambil oleh suami, malah isteri juga...Jadi bolehlah berkongsi kan? Ini baru dikatakan sehati sejiwa sesuplement ^__^

Friday, 25 November 2011

Testimoni~ Dulu Size 34 Sekarang 29!

بسم الله الرحمن الرحيم


Macam tak percaya! Ternganga mulut sekejap..Tapi ini adalah pengalaman sendiri kak Hasmah. Untuk kurus sebegini kita perlu istiqamah dan sabar. Dan hasilnya wooww.... :)


Ini lah saya sebelum dan selepas (sekaranglah tu)..

Saya mula sedar yang badan naik sejak anak ke 2 saya berumur 6bln..selera makan membuak2..dan badan juga bagai dipam2..lagilah saya ni menyusukan anak sepenuhnya dengan susu ibu, saya tak boleh nak diet beria2..jadi saya bedal je apa makanan yang terlintas difikiran ni nak makan..yang sangat sedihnya bila seluar Jeans saya yang saiz 34 tu dah tak muat lagi..huhu...

Jadi saya mula berazam nak muatkan semula seluar Jeans yang saiz 34 tu..sebab saya sayangkan seluar tu..dan tambah lagi saya sayangkan badan saya yang slim masa anak dara dulu..ceh..slim ke..haha..

Jadi jom saya sharekan apa yang saya buat bermula dari bulan 3 tapi yang betul2 dietnya dari bulan 6 2011 ni lah.. 
  1. Saya kurangkan makan Nasi. Mula2 makan dalam jumlah yang sedikit..ada juga beberapa bulan saya tak sentuh nasi dalam 2 bln macam tu lah..memang susah nak biasakan tapi lama2 saya jadi terbiasa..
  2. Saya kurangkan minum air manis terutama sekali minuman dalam tin. Gula dalam minuman tin tu sangat tinggi tau..
  3. Saya kurangkan fastfood. (No KFC, No Pizza)
  4. Saya bersenam dalam rumah je..senaman ape yang saya buat ye..saya skipping dan saya main hullahoop yang gelung rotan gelek2 kat pinggang tu lah.. ;) memang berpeluh..mula2 saya digelakkan oleh anak2 dan suami..huhu..  
  5. Saya mula AEROBIC kat Tmn Pulai Perdana JB dah dekat sangat dengan rumah..baru mula 2 bln..saya ambil program "Shape Your Body"..buat ape dengan program ni..sebab saya perlu untuk saya bentukkan semula badan saya yang dulunya gemok dengan beraerobic..memang terbaekkk..
  6. Saya banyakkan makan sayur dan makanan yang kurang kalori seperti meehoon sup..mula2 memang tak seleralah nak makan tapi "alah bisa tegar biasa"..
  7. Saya banyakkan minum AIR MASAK..sebab air masak juga membantu untuk meningkatkan metabolisma badan kita..
  8. Saya KAWAL NAFSU MAKAN saya yang dulunya sangat suka makan makanan yang berlemak seperti masak lomak cili api..haha..maklumlah saya orang N9..
  9. Saya menjalani PROSES DETOX dengan HERB-LAX SHAKLEE..sebab untuk kuruskan badan wajib menjalani proses penyikiran toksin dalam badan dahulu supaya mudah untuk proses penyerapan vitamin berlaku..maklumlah dah hampir 30 tahun hidup perut ni pun dah macam2 terima jenis makanan..
  10. Saya ISTIQAMAH makan LECITHIN SHAKLEE sebab ia membantu untuk saya dapatkan berat idaman saya..dan juga kalau dulu saiz jeans 34 pastu 31 dan sekarang dah saiz 29..macam tak caye je..tapi kene percaya... ;)

Memang lambat untuk saya daptkan berat ideal dengan ketinggian saya dan ambil masa yang lama juga..tapi dek NEKAD dan AZAM saya teruskan juga..seiringlah dengan USAHA..bukan angan2 je..berat saya masa pakai baju oren kat atas tu lebih kurang 74kg..BMI terlebih berat badan..saya cuma nak dapatkan berat ideal je..dan sekarang berat saya lebih kurang 60kg..BMI berat normal..tinggi tak lah tinggi mane pun 159cm..rasanya dah cukup kot berat takat ni..xmo kurus lagilah sebab banyak baju lama dah tak boleh pakai kene kecikkan..huhu..


SABAR adalah kunci utama untuk DIET ni..sebab badan tak nak ambil masa sehari untuk gemok dan juga badan tak ambil masa sehari untuk kurus...biar lambat asalkan selamat..jom saya sharekan info produk Shaklee yang boleh anda pilih untukDIET..Ianya cuma saranan..terpulang pada anda dan juga bajet ye..tiada paksaan..sebab kalau tengok 10 perkara yang saya buat 2 je bantuan dari Supplement..yang 8 lagi silalah baca..hehe..
Anda yang berminat boleh baca sini...untuk harga produk anda boleh klik DISINI...untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA boleh hubungi saya ye....


Credit

Wednesday, 23 November 2011

Aqil Mirza is on pencil :-)

hehehehhehe..this is the first day...Aqil start to hold pencil.
dgn cara yang betol....selalunya....pencil tu digunakan untuk menconteng abis penuh 1 buku
luckily, dia x pernah lagi mentry utk conteng dinding. hohoh..haru nanti k. mungkin dia tau mama dia kalau naik hantu tak hingat punya.hahahhaha.
tapi ada 1 tempat yg dia pernah conteng & spot by en asben....yes...LCD TV ok..repeated...LCD TV....
sangat bgus..kerja beso papa dok mengelap balik tv..aqil..oh aqil....

since next year dia akan start officially kinder school @ Strawberry Wonderland.....it's time for him learn to use pencil wisely :-)


see...gigih tak dia menulis. lepas A terus D sabo jek la. alasannya...tak wat la yg ni....yang ni lg best..hohoh

1st attempt...ok la kn...slowly k dear..hehe

aqil x pernah sibuk-sibuk kalau mama bz dkt dapur ke..bz wt diapers cake ke.....tak interested. paling2 pun tegur jek..mama buat apa tu...
tapi kali dengar jek bunyi tools papa...memang sibuk la dia mencari papa kt mana...
oh.....sgt terserlah jiwa anak lelaki.hehehhehe

masa ni ditugaskan oleh papa untuk bukak screw.habis screw yg tak ada kena mengena pn nk dibukaknya...hehehe


Set Berpantang Yang Memberi Tenaga & Selamat...

بسم الله الرحمن الرحيم

Jom kita baca apa komen collegues sy ms kt UTM dlu..Pn Diana aka Donut….beliau consume Set Confinement Shaklee dan nyatakan perbezaan antara berpantang ketiga-tiga anak beliau..thanks donut!!!


apa kelebihan SET C?

saya taknak compare dengan set bersalin yang lain sebab penerimaan tubuh antara individu tak sama. cuma, saya nak nyatakan di sini ialah,set berpantang ini selamat diamalkan sebab ia terdiri daripada bahan-bahan semulajadi yang tidak bersifat 'panas'. yelah.. makan vitamin kan? apa yang 'panas'nya? so, if baby korang kena jaundicepun, still boleh carry on makan suplemen dalam SET C ni.

satu lagi, harganya sangat murah, untuk 4 jenis suplemen, kegunaan 40 hari. cara makan pun senang, sebiji sehari untuk setiap jenis, kecuali alfalfa dan ESP (if korang ambil).

lagi satu, untuk ibu-ibu yang menyusukan anak. eloklah ambil SET C ni. korang boleh sambung makan sampai bila-bila. badan pun rasa sihat, makin cantik dan anak pun sama dapat benefit.



apa kandungan SET C ni?

• 40 tabs of Vita-Lea - bersama Iron formula yang sgt penting utk tubuh selepas bersalin


• 40 tabs of B Complex - elak kemurungan, anti-stress, stabilkan hormon


• 40 tabs of Vita-C - membantu memperbaiki tisu sel, mempercepatkan penyembuhan luka


• 40 tabs of Zinc - membantu luka (terutama luka dalaman) cepat sembuh

selain daripada itu, kawan-kawan boleh add-on Alfalfa / ESP sebagai milk booster. alfalfa ni juga bagus untuk buang angin dan membantu kita untuk mudah lawas. yelah.. baru-baru bersalin mesti trauma gak nak buang air kan? (^_^)


macam mana nak makan?

cuma makan sebiji sehari untuk setiap jenis. ambillah selepas makan. tapi, saya prefer if kawan-kawan bahagikan suplemen ni kepada 2 atau 3 session. tujuannya supaya mendapat kadar penyerapan lebih maksimum. lagi-lagi kalau kawan-kawan ada mengambil alfalfa. bukan apa, ada orang memang kurang minum air. makan suplemen ke jamu ke perlukan bekalan air yang banyak kepada tubuh.

SET C ni juga tak semestinya kawan-kawan start makan rite after deliver. kalau kawan-kawan order awal, boleh mula makan Vita-Lea sebiji selang sehari sebelum bersalin as a preps to our body. begitu juga dengan B Complex dan Vita-C. Zinc dan Alfalfa boleh mula makan lepas bersalin.

tapi, sebagai ingatan, masa tiga hari pertama tu, jarang orang yang kolostrum nya banyak tau. saya tak nafikan saya pernah tengok orang yang susu terus banyak (kolostrum), tapi kebanyakan orang, hari ke-4 tu baru mula bengkak susu. so, jangan panik. baby pun besar mana je perutnya kan? ;-)


Jom kita baca plak comment Mama Arissa kita ni….

Ini cerita saya pulak..Masa dalam pantang saya mmg ada ambil jamu...Tapi jujur saya cakap, tak kesemua set jamu tu saya pakai pemalas punye worang. Lebih2 lagi saya ni bersalin czer, so segala lulur,cream barut tu mmg lambat la pakai..Untuk pil jamu tu pulak sampai la ni tak abis mkn...hahaha....Bukan apa,masa saya mkn pil tu dulu, Arissa asyik kembung perut..So terus saya stopkan makan...Mmg tak brapa berbaloi lah dengan harga yang agak mahal kira RM300++ beli set jamu tu tapi saya asyik ngelat2 jer..Hmmm..Rugi..sampai skarang minyak,cream,lulur tu masih ada atas meja solek saya sampaikan en Hubby slalu usik.."Tu nape tak pakai minyak tu...mahal beli" Kehkhekhekhekhee..

Sekarang baru saya perasan, masa saya keluar dari hospital doc bekalkan saya dengan Vitamin C..Untuk cepat baik luka katanya...Dan dalam Set Berpantang Shaklee mmg ada Vitamin C!! So kawan2 jgn lah risau kalau ambik set berpantang ni...Alangkah baik nya kalau saya tahu mengenai Set Berpantang Shaklee awal2 dulu...


Vita-Lea - bersama Iron formula yang sgt penting utk tubuh selepas bersalin
Lepas bersalin muka saya pucat betul..Tapi mmg semua wanita lepas bersalin mcm tu kan...Saya dulu dekat nak seminggu masih pucat..Huhuh..Kepala asyik mabuk kepayang...Huhu..Alangkah baiknya kalau saya ambil Vita-Lea...

B Complex - elak kemurungan, anti-stress, stabilkan hormon
saya dulu agak stress okay...asyik nangis2 je..dahla Arissa asyik nangis2 non stop...Mmg stress giler2 lah...Alangkah baiknya kalau saya ambil B Complex..

40 tabs of Vita-C-membantu memperbaiki tisu sel, mempercepatkan penyembuhan luka
Luka saya cepat baik jugak...Mungkin sebab saya mkn hari2 vitamin C yg doctor bagi...

40 tabs of Zinc - membantu luka (terutama luka dalaman) cepat sembuh
Saya dulu hari2 mak saya masakkan ikan haruan..naik muak nak mkn...huhuhu....Mengapa orang Melayu suka makan ikan haruan selepas bersalin? Kerana ikan haruan mengandungi zinc, namun pengambilan yang mencukupi dapat diukur dengan tepat melalui pengambilan tablet zinc).Alangkah baiknya saya kalau saya ambil Zinc jadi taklah saya sampai nak termuntah2 makan ikan haruan hari2...

So kawan2, tepuk dada tanya selera..Saya tak cakap jamu2 tu tak bgus...Ini berdasarkan pengalaman saya je..Insyaallah kalau ada rezeki anak no 2 mmg saya go for Set Berpantang Shaklee jer..Harga pun tak mahal... :)

Saya pun sependapat dgn Mama Arissa....insyaallah..pasni 2nd baby sy musti berpantang dgn Set Berpantang Shaklee jek :-)

So Kawan-kawan....Berminat??? Boleh la email saya yummirza@gmail.com  ataupun sms/call sy 012-7247082 untuk dapatkan harga istimewa k..kawan2!!!

Tuesday, 22 November 2011

BERAT BADAN TURUN 9KG DALAM SEBULAN..DENGAN SHAKLEE SHAPE-UP PROGRAM

بسم الله الرحمن الرحيم



Masalah berat badan?Jum Kekal Langsing dan Rapi dengan SHAPE-UP PROGRAM SHAKLEE!





Jika anda ada masalah dlm konflik berat badan, sama ada anda seorang ibu menyusu atau individu normal. (lelaki atau wanita,bujang atau dah berkahwin)...,jgn risau.. tak salah anda mencuba supplemen ini... Shaklee mmg ada menawarkan Shape up Program... Antara item didalam Shape up Program adalah Cinch Shake, Lecitin, Herblax.


Secara asasnya, utk diet... Anda perlu



Detoks (Fiber/herblax)
+
Protin (Cinch Shake or Energizing Soy Protin (ESP)
+
Lecitin



Kenapa protien? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.


Kenapa kene detoks? Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :)... tahukah anda... kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..) Utk detoks, anda boleh pilih samada nak Fiber atau Herblax.. ikut budget naa.. Antara fiber dan herblax..fiber lebih optimum resultnya... Fiber akan memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Disamping tu kalau anda makan fiber ni, kerja2 ‘melabur’ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi akan elakkan perut buncit.selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman.. Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum).


Kenapa perlu Lecitin?: ..berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..


credit ke Cda di atas gbr yg cantik ini ... \o/


____________________________


Cinch™ Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan "Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?" atau "Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?". Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.



  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa santapan manis
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian  
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO
_____________________________________


Itu sebahagian dari info mengenai Cinch Shake (Protin Shake).. Tetapi jika anda ibu menyusu, memadai ambil Lecitin dan ESP.... ESP juga adalah protin shake cuma lebih selamat utk ibu dan bayi... Dan jgn lupa vitamin2 asas iaitu Vitalea, B Complex dan Vitamin C..


Okey cukup cerita tentang fakta2 ni.. mari terus ke cerita utama hari ini.. cerita yg anda tunggu2. turun 9 kg dalm masa 1bulan??! hehe.. apa kata kita baca kisah Pn Aliza dari Miri.. pengakuan beliau yang dah cuba suplemen Shaklee ni..






Aliza Mohammad :  Dlm 1bulan dah trn 9kg....memang best shaklee...wajah dah seri2 ni....tak da sebb nak behenti mkn prduk shaklee...memang baik punya,cyalah.


October 27 at 3:06pm ·


Aliza Mohammad : Bg liza selepas mkn...lecitin n fiber...dlm 1hari memang nmpak kesan..tambh lg mkn vitamin shaklee..memang ketara lah kesan,sakit pinggang,letih,sengugut wktu dtg period dll tak ada lg dlm kamus liza...liza syukur alhamdulliah sekrng bdn dah ramping x lah...paling best zink masalah rambut gugur tak ada lg..rambut dah lebat n hitam..shaklee pilihan hatiku..teman siang dah mlm hehehe


October 27 at 3:23pm ·


__________________________________________________________________


 
Credit

Hubungi saya untuk makluman lanjut k :-)

Friday, 18 November 2011

He always make me smile....

Lepas buat apa sahaja kerja yg menunjukkan betapa baik & rajin nya Aqil, sure sentence baru dia ni akan keluar....
"haaa.....macam ni la anak mama..kan mama "

sejak Aqil dah pandai buat full sentence ni...mcm2 menda yg dia akan tanya...and ada je jawapan dia.

"kenapa mama duduk dekat2 dengan papa.."
nk duk dekat pn payah.hehehehe

"kenapa mama kena pergi work"
mama kena la work..nk bg aqil makan
"ooo.....makan koko-krunch eh"
hohohoh....

"Mama jom la kta g Tesco. Aqil dah lama tak g tesco"
pada hal baru jek g tesco semalam

"nanti Aqil tolong mama eh....Aqil main game dulu"
memang berkurun la kalo mintak tlg wt something kalo time tu tgh main game.hhuhu

"mama aqil dh amik wudhu....tapi aqil tak solat lagi"
pergi la solat
"mama dgn papa solat la dulu. aqil kecik lagi"
hai..sabo jek la

"mama...jgn la marah Aqil...Aqil syg mama. Syg mama jek sorg"
o..dia sgt pandai amik ati. kdg2 x sampai ati nk marah.hehehe

byk sgt words dia yg x ter recall. tp slalu wt mama tersenyum kalo teringt pasal aqil.hehhe
Aqil...oh..Aqil
dah beso dah anak mama sorg ni :-)






Testimoni~Kalsium (Ostematrix) dan Protien (ESP) Asas Kepada Penghasilan Susu

Syukur kepada Allah.. Semakin ramai ibu-ibu yang menyusukan anak mendapat manfaat setelah mengambil ESP dan anda boleh tambah Ostematrix (kalsium) jika mengalami masalah susu drop semasa period.


Tahukah anda kalsium (ostematrix) dan protien (ESP) adalah asas kepada penghasilan susu? Jadi bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ambil lah makanan yang mempunyai protien dan jugak kalsium ok.

Jum dengar apa kata ibu ini.



Alhamdulillah smgu gunakan set b+esp dh bole buat stok ebm tok amani..b4 dis pam hari ni utk bekalan amani ke bs tok esoknye..amazing arini bru sekali pump di ofis dpt 8oz. Alhamdullillah

Tahukah anda kalsium (ostematrix) dan protien (ESP) adalah asas kepada penghasilan susu? Jadi bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ambil lah makanan yang mempunyai protien dan jugak kalsium ok.

Namun harus diingat Konsep Penyusuan (Supply on Demand) harus di buat yer. Jangan harapkan dengan milk booster semata-mata :)

credit


Dapatkan promosi Vitamin E dari saya sekarang!

Wednesday, 16 November 2011

Testimoni~Anak Bertambah Selera Makan dengan Meal Shakes Shaklee

بسم الله الرحمن الرحيم

Risau anak tak mahu makan?Atau cepat berjangkit demam dan selsema di nursery?Anda boleh cuba Mealshake untuk anak anda. Mealshake bukan hanya sesuai untuk anak-anak, tapi sangat sesuai untuk orang yang susah menelan pil juga!



Susah hendak menelan pil?Mealshake adalah jawapannya!


Info Mealshake:

1. Kalori

Ada 120 kalori dalam Meal Shake Shaklee. Jika anda membuat 'shake' dengan susu rendah lemak, kalorinya sekitar 240 kalori. Jika anda mencampurkan mealshake dengan 'whole milk' anda akan mendapatkan kalori sekitar 330 kalori.

2.Lemak

Mealshake Shaklee hanya mengandungi 0.5 g lemak , sebelum ditambah susu.


3.Karbohidrat

Ada 23gm karbohidrat dalam 1 / 4 cawan Mealshake. Untuk satu bahagian mengandungi 3gm serat. Ada 18gm gula dalam satu hidangan Mealshake. Apabila susu ditambah, tahap karbohidrat dan gula akan meningkat.

4.Protein

Untuk 1 / 4 cawan, campuran Mealshake mengandungi 7gm protein. Selepas anda mencampurkannya dengan susu, kandungan protein akan meningkat secara signifikan. Dalam beberapa kes, akan berlipat ganda, bergantung pada jenis susu anda tambah.

5.Vitamin

Mealshake mengandungi 12 vitamin penting. Untuk setiap satu hidangan, anda akan mendapatkan , 25 peratus vitamin A, 30 peratus vitamin B6, 20 peratus vitamin B12, 30 peratus vitamin C, 10 peratus vitamin D, 35 peratus vitamin E, 30 peratus daripada thiamin, 10 peratus riboflavin, 35 peratus niacin, 35 peratus folat, biotin 35 peratus dan 30 peratus asid pantotenat.

6.Mineral

Ada 11 mineral penting yang ditemui dalam campuran Mealshake. Untuk satu hidangan, anda akan mendapat 20 peratus kalsium, 35 peratus daripada besi, 15 peratus daripada fosforus, 25 peratus daripada magnesium, 30 peratus zinc, 35 peratus daripada selenium, 35 peratus copper, 35 peratus manganese dan 35 peratus molibdenum. Satu bahagian juga mengandungi 80mg natrium dan 275mg kalium.

Read more: http://www.livestrong.com/article/278984-shaklee-shakes-nutrition-information/#ixzz1MIGRlAzf


Mealshake Shaklee bukan hanya boleh di ambil oleh org dewasa, malah boleh di minum oleh kanak-kanak..Yelah, budak-budak lagi susah nak telan pil kan..Jadi campurkan sahaja Mealshake di dalam minuman or makanan yang anak-anak anda gemari..Lagi jimat kan..Anda dan anak anda pun dapat menikmati MealShake Shaklee.

Credit
Hubungi saya untuk mendapatkan harga istimewa!

Dapatkan promosi Vitamin E dari saya sekarang!

Monday, 14 November 2011

Kesan sampingan yang perlu kita tahu bila consume vitamin Shaklee

بسم الله الرحمن الرحيم



KESAN UTAMA setelah mengambil vitamin Shaklee ini ialah :


1.Badan rasa lebih bertenaga kecuali mereka yang kurang air maka badan akan menjadi semakin letih.


2.Perasaan yang gembira dan mood yang lebih stabil.


3.Badan tidak mudah rasa lesu dan letih.


4.Sentiasa rasa bersemangat.


5.Fikiran lebih positif.


6.Tidak mudah stress dan mudah menangani masalah dengan baik dan tenang.


7.Kita tidak akan mengalami kurang darah dan tekanan darah lebih stabil.


8.Membantu melancarkan sistem perkumuhan dengan lebih lancar terutama apabila consume cukup air dalam sehari.


9.Badan mempunyai sistem imun yang tinggi dan mudah recover jika sakit.


Maka kerana kesan utama inilah ramai wanita yang dulunya makan Shaklee hanya untuk tujuan penyusuan kini masih meneruskan makan vitamin Shaklee kerana merasa kelebihan dan kebaikkan walau sudah tidak menyusu lagi.


Namun sesuatu yang telah buat ibu sedar, rupa-rupanya terdapat KESAN SAMPINGAN bila makan vitamin ini terutama bagi ibu yang menyusu kerana ramai TESTIMONI yang menulis dan ianya diakui oleh ramai ibu yang mengamalkan set B Shaklee ini antaranya ialah :

1.Susuibu menjadi lebih pekat.
2.Susu berubah menjadi lebih kekuningan atau sedikit kehijauan
3.Penghasilan susu mula menampakkan peningkatan terutama apabila kerap menyusukan bayi mahupun sesi perahan yang konsisten sehingga payudara kosong.
4.Payudara mudah rasa bengkak terutama apabila si ibu tidak skip makan dan membuat perahan @ direct feeding sehingga payudara benar2 kosong SECARA KONSISTEN.

 Ada yang bertanya, penting ke SUSUIBU PEKAT atau CAIR?


Susu pekat atau tidak : ia balik kepada kepuasan individu (si ibu). Khasiat susu ibu mmg terbaik. Cuma nasi kalau makan berlauk lagi sedap dari di makan begitu sahaja. Jika mampu then amik supplement, jika ada kekangan dan rasa tak perlu, tak perlu amik pun tiada masalah.

setiap individu punya taste yang berbeza. Ada org suka minum sbg cth milo yang cair, tetapi tidak kurang juga ada yg suka minum milo yg pekat.Hakikatnya ia tetap milo dan tidak berubah menjadi air sirap..... Sama dengan susuibu.


Pemakanan atau fokus pengambilan supplement bukanlah utk memekatkan susu tetapi membantu tubuh ibu... untuk sustained iaitu kekal bertenaga, ceria, mood yang stabil namun secara tidak langsung kesan vit membuatkan susu menjadi lebih pekat. sekali lagi dimaklumkan susu pekat bukan fokus utama pengambilan vit tetapi kesan lain selain membantu si ibu sustained. Bagi working mom yang punyai jadual makanan tak teratur mmg digalakkan amik supplement supaya badan tak mudah penat, tak mudah stress and etc. Supplement ada byk, tidak semestinya Shaklee namun dapatkan yang tiada pewarna, tiada perasa tambahan supaya badan menyerap vit dengan sepenuhnya dan lebih baik. Walau bagaimanapun yg punyai kekangan cuba dptkan dr klinik kerajaan.

Namun bagi yang TIDAK menyusukan anaknya ,mereka tidak akan mempunyai kesan sampingan ini sekiranya mereka consume semua vitamin dalam set B.




Sekadar maklumat tambahan


Apakah kepentingan setiap vitamin ini sebenarnya?


a) Vita-Lea Iron Formula/multivitamin


Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.



b) B Complex


Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.


Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.



c) Vitamin C


Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.



d) Alfalfa


Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan...secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.


Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh2an ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan. Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. The more we take the more we have to drink.





Shaklee tidak membanyakkan susu. Shaklee Alfalfa membantu penghasilan susu dengan lebih cepat namun ibu yang menyusu perlu tahu, untuk meningkatkan penghasilan susuibu...3 perkara utama iniiaitu perah dengan konsisten sehingga payudara benar2 kosong, minum 3 L air sehari (biar sedikit2 tetapi berterusan) dan doa yang berterusan.

Credit

Saturday, 12 November 2011

Dinner..Oh...Dinner

erm....kadang2 dah tak tahu lauk apa nk masak...balik2 ayam & udang. tu memang favourite Aqil & En Asben. adoi hai....this week....bila xde feel nk makan nasi.....tetiba teringat BUBUR NASI ISTIMEWA No. 1 kat Taman Sentosa, JB. Peh....mmg sedap gilers!! time ni la terkenang Yong Taufu Mat Aris kt Larkin....
masa ni gak rasa nk makan Asma Rojak kt Plaza Angsana.... pastu teringt plak kt Nasi Ambang kt uda tu...adoi....lapo plak rasa.hehehe

tiap kali balik JB wajib g mkn sume tu.hehe..bila la nk blk jb ni.heheh

erm..xde menda nk story..ni la menu minggu ni. blk kerja...mane yg smpt jek la. selain dr menu biase...nasi ngn ayam osyter sos ke... ayam masak merah...udang butter....hehehhe..tu sume standard menu la tu. almaklum la hari kerja..mane yg smpt jek la. tiap kali hari kerja...memang terasa macam SuperMAK.kekekekek


tak dpt Bubur Istimewa...bubur sndiri buat jadi la.hehee....Johorean Style...i like!!
 
Hong Kong Yee Mee favourite Aqil


Miance Meat..yum..yum..

bolognesee spegethi

Friday, 11 November 2011

Cantik Menawan bersama Vitamin E Shaklee

بسم الله الرحمن الرحيم


Teruja! Vitamin E Shaklee memang kesukaan saya dan ramai lagi wanita di luar sana. Walaupun seorang ibu, jangan lupa kita juga seorang isteri. Kecantikan itu perlu dijaga untuk en suami..Hehe...Cantik dalam cantik luar.Ahaks!

More info Vitamin E Shaklee di sini.


Shaklee Vitamin E dalam majalah iSihat November 2011 *credit to Norhaliza Mohd Yusof
 
Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Ia juga mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari. Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.

Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.

Secara kesimpulan :

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.

Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah saraf belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

credit

Tunggu.....Ada banyak testimoni-testimoni mereka yang dah cuba Vitamin E Shaklee dan mereka berpuas hati. Anda bila lagi? :)

Dapatkan promosi Vitamin E dari saya sekarang!

Nuffnang Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...